Write about your favourite food

Đề bài: Write about your favourite food.

I am very happy to tell you about my favourite food. It is Pho. Pho is one of the most popular foods to Vietnamese.

When I was 5 years old, my father took me to food store and ordered an Pho bowl. That was my first time to eat it. I have to say that it was the most delicious dish I’ve ever eaten. I love Pho because of its rich flavor. The broth is sweet and fragrant with a little fatty.. Although the ingredients are very simple, you need good cooking skills to have a delicious Pho bowl. I like eating Pho with chicken to fill my empty stomach every morning.

Pho is becoming traditional breakfast for many Vietnamese people. Even, it is the beauty in Vietnam’s culture and custom. Many foreigners also enjoy and give compliments about this food. I hope that Vietnamese can continue to keep this tranditional food, even advertise it to wordwide friends.

Dịch:

Mình rất vui để kể về món ăn yêu thích của mình. Đó là phở. Phở là một trong những món ăn phổ biến nhất với người Việt Nam.

Khi mình 5 tuổi, bố mình đã dẫn đến quán ăn và gọi cho một bát phở. Đó là lần đầu tiên mình ăn món này. Mình phải nó rằng, đó là món ngon nhất mà mình từng được ăn. Mình thích phở bởi hương vị đậm đà của  nó. Nước dùng rất ngọt và thơm  với một chút beo béo. Mặc dù nguyên liệu rất đơn giản, nhưng bạn cần có kĩ năng nấu tốt để làm ra được một bát phở ngon. Mình rất thích ăn phở gà để lấp đầy bụng vào mỗi bữa sáng.

READ  Bài tập luyện viết chính tả lớp 1

Phở đang trở thành bữa sáng truyền thống của nhiều người Việt Nam. Thậm chí, nó còn là vẻ đẹp trong phong tục tập quán và văn hóa của Việt Nam. Nhiều người nước ngoài cũng thưởng thức và đứa nhiều lời khen về món này. Mình mong rằng người Việt Nam có thể tiếp tục giữ món ăn truyền thống này, thậm chí là quảng cáo nó đến bạn bè thế giới.

Người viết: Trần Thị Nhung

Xem thêm bài viết thuộc chuyên mục: Tin tức